Пророщене зерно амаранту

Пророщене зерно амаранту

Амарант унікальна рослина, кількість вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин корисних для організму, білків і амінокислот в ньому просто зашкалює. Серед злаків, фруктів, овочів та інших рослин які ми вживаємо в їжу, його конкуренти по найголовнішого параметру - користь для здоров'я залишаються далеко позаду. Але найголовніше, амарант чемпіон в рослинному світі за змістом сквалену, а він насичує клітини організму киснем, і омолоджує і лікує шкіру від будь-яких хвороб і проблем. У цій статті ми поговоримо про проращивании зерна амаранту і новомодному, але що показав себе з найкращої сторони продукті - Мікрогрін. Адже саме ці два способи вживання амаранту дозволяють отримати максимальну користь для організму.

Пророщений амарант

Пророщений амарант, унікальний продукт, який допоможе вам при лікуванні і профілактиці багатьох хвороб. Але потрібно знати, як його правильно пророщувати і вживати.

Особенности амаранта

Будь-які продукти при термічній обробці, до якої ми так звикли, втрачають частину своїх корисних властивостей. А що найголовніше, термічно оброблені продукти, організму важче засвоювати. Звичайно, є продукти, які сирими є неможливо, і не через їх смаку, а через їх властивостей, і амарант належить до їх числа.

Якщо вживати сире зерно амаранту навіть в невеликих кількостях в сирому вигляді, то це може завдати шкоди організму. Адже у зерна дуже тверда оболонка, яка практично не перетравлюється, і за час перебування в організмі, вона встигне розчинятися лише наполовину. Природно з неї засвоюються лише деякі речовини, які м'яко кажучи, не дуже корисні. Склад амарантового зерна від оболонки до зародка збалансований, тому потрібно, щоб організм засвоював його повністю, для отримання максимальної користі.

Зафіксовані випадки, коли при вживанні цільного сирого зерна амаранту, люди помічали погіршення свого стану. Це випадки самолікування, коли, не володіючи повною інформацією, вони порушували рекомендації щодо вживання амаранту. Після переходу на правильне вживання (пророщування або термічну обробку) все побічні ефекти зникали протягом декількох днів.

Тому, якщо ви хочете отримати максимальну користь для організму від зерна амаранту, його потрібно пророщувати, Це найкращий спосіб вживання його в сирому вигляді, який дозволить вам добитися бажаного результату.

Пророщене амарантове зерно це концентрат вітамінів і корисних для організму речовин. У ньому в 5 разів більше антиоксидантних речовин, ніж в приготовленої каші або обжаренном зерні. Крім того пророщене зерно повністю засвоюється організмом, і сприяє його швидкому очищенню і оздоровленню. Сквалеон в проростках, засвоюється навіть краще ніж в амарантове маслі. Єдине попередження, щоб отримати максимальну користь від проростків їх потрібно вживати в сирому вигляді.

Як пророщувати амарант

Амарантове зерно дуже дрібне, і пророщувати його трохи складніше, ніж пшеницю або інші злаки. Але можете, не турбується, якщо ви будете дотримуватися всіх рекомендацій, то у вас все вийде. Є кілька способів пророщування амаранту, і всі вони однаково ефективні, вам просто потрібно вибрати саме той спосіб, який підійде вам найкраще в залежності від вашого ритму життя і наявності вільного часу.

Двоетапний метод пророщування

Цей метод пророщування підійде тим, у кого мало часу і немає можливості постійно стежити за амарантовий зерном, щоб воно не почало киснути.

Перший етап це замочування амаранту, для того щоб його зерно ввібрало в себе якомога більше води. Для цього амарант спочатку добре промивають на дуже дрібному друшляку, щоб очистити його від пилу та сміття, після чого замочують на 4-12 годин. Більше дванадцяти годин амарант замочувати не рекомендується, так як він може почати проростати прямо у воді, і природно через нестачу кисню зіпсується ще на початковій стадії проростання.

Коли зерна ввібрали в насіння досить води, її просто зливають, а сам амарант рівним шаром розподіляють по тарілці. Бажано так, щоб вийшов просто один шар насіння. У тарілку нудно додати трохи води, але так щоб вона не повністю покривала насіння і у них був доступ до кисню. Бажано поставити тарілку з насінням в темне і прохолодне місце, щоб максимально імітувати умови грунту, коли насіння починає проростати.

Коли у насіння починають з'являтися видимі хвостики, це знак того що насіння проросло і його можна вживати в їжу. Зазвичай насіння проростає за дві доби, але кожне зерно може мати індивідуальну швидкість проростання, тому після появи перших «хвостиків» рекомендується почекати 10-12 годин, і тільки після цього вживати амарант в їжу.

Але стежте за тим, щоб амарант не почала киснути, найкраще пророщувати амарант в такій кількості, яке ви зможете вжити за один-два рази. Тоді він просто не буде встигати киснути.

Одноетапний метод пророщування

Можна і не замочувати насіння, а відразу почати їх пророщувати, такий спосіб найпростіший. Досить просто промити насіння амаранту, і розподілити їх рівним шаром на тарілці або іншої ємності з плоским дном. Бажано щоб зерна амаранту були розташовані в один шар. Далі насіння амаранту заливаються водою, так щоб вона прикрила їх на 1-2 мм.

Після цього потрібно просто поставити ємність в темне прохолодне місце, або накрити її, але не дуже щільно, щоб волога швидко не випаровувалася. Також вам потрібно 1-2 рази в день перевіряти насіння і додавати води, якщо вона випарувалася або насіння ввібрали її в себе. Тільки коли додаєте воду, не потрібно щоб вона повністю закривала насіння, адже коли вони починають проростати, то мають потребу в кисні і вуглекислому газі для початку активного росту.

Насіння проростає за 2-3 дня, і їх можна починати вживати в їжу. Як бачите, нічого складного в проращивании немає, тому будь-хто може впоратися з цим удома, і отримати високо вітамінізований і максимально корисний для здоров'я продукт.

Метод зволоження амарантового зерна

Якщо вам потрібно проростити досить велика кількість амарантового зерна, і немає відповідного посуду, щоб розстелити його шаром в одне зерно, то ви можете скористатися старим перевіреним методом зволоження зерна.

Для цього спочатку потрібно промити зерно (хоча цей етап можна і пропустити і промивати амарант коли він вже проросте), і поставити його в звичайну миску. Далі все просто, берете невелику кількість води, і бризкаєте на амарант, паралельно перемішуючи його, так щоб все зерно було вологим, але при цьому вода на дні тарілки не збиралася.

Миску або тарілку потрібно прикрити, щоб волога швидко не випаровувалася. Але не варто прикривати занадто щільно, щоб зерно мало доступ до повітря. Процедуру зволоження потрібно повторювати раз в 4-6 годин, щоб амарант мав достатньо вологи для проростання. Проростають зерна теж через 2-3 дня, після чого їх можна вживати в їжу.

Як вживати пророщене амарантове зерно

Пророщене зерно амаранту, це МЕГА КОРИСНИЙ ПРОДУКТ, який допоможе вам очистити організм, забезпечити його всіма необхідними для нормального функціонування речовинами і активізувати його. Пророщений амарант, вважається найсильнішим активатором імунної системи, який допомагає їй, впорається навіть з такими ворогами як ракові пухлини. До речі, пророщене амарантове зерно, найпотужніша і корисна біодобавка при вислові онкологічних захворювань і найпотужніший засіб їх профілактики.

Задокументованих випадків немає, але є випадки, коли люди стверджують що вилікували рак саме завдяки амаранту. Як показали останні дослідження вчених, на початковій стадії це цілком можливо, так як амарант унікальний за своїм складом і повністю оздоровлює весь організм. Це ще раз доводить те, що біологічні препарати набагато краще штучних.

Вживати пророщений амарант можна багатьма способами. Можна просто є його в чистому вигляді, а можна змішувати його з іншими продуктами. Наприклад, ви можете приготувати для себе смузі або вітамінізований коктейль, просто перемолу амарант в блендері і додавши туди м'якоті фруктів. Тут все залежить тільки від вашої фантазії, найголовніше не піддавати пророщений амарант термічній обробці, так як в цьому випадку він втратить частину своїх корисних властивостей.

Список захворювань, які може лікувати амарант, тут ми наводити не будемо, можете погуглити або просто прочитати інші статті в нашому блозі, список цей дуже вразливий, і він займе дуже багато місця. Варто сказати, що на сьогоднішній день, амарант за своїм впливом на організм, максимально наближений до панацеї, і конкурентів у цьому плані він не має.

Дозування і побічні ефекти

Єдине що вам варто пам'ятати, так це про правильне дозування, адже занадто велика кількість амаранту може просто привести до передозування. Максимально рекомендовану кількість амаранту на добу 75-100 грам, цього достатньо щоб повністю наситити організм скваленом і важливими амінокислотами. Вживання великої кількості сирого амаранту не рекомендується. Занадто велика кількість вітамінів буде просто відторгатися організмом, і можливий гіпервітаміноз.

На початку, коли ви тільки почнете вживати пророщених амарант, можливі деякі побічні ефекти. Висловлюються вони в незначних розладах шлунка або нудоті, після того як ви з'їли амарант. Не варто боятися, це лише тимчасові явища, які проходять максимально за тиждень. Саме тому рекомендується починати вживати амарант в невеликих кількостях, поступово збільшуючи дозу.

Побічні ефекти, це свого роду сигналізатор який говорить про те, що організм забруднений, і стан здоров'я не найкраще. Згадайте ефект, коли після задушливого міста ви вириваєтеся в ліс, де повітря насичене киснем і не має шкідливих домішок. У вас теж може початися запаморочення і головний біль. Той же ефект дає і сквален, який активно насичує клітини організму киснем, і природно з незвички, організм може відчувати дискомфорт.

Інших побічних ефектів і негативних впливів на організм амаранту не виявлено, крім окремих випадків (менше 0,01%) особистої нетерпимості організму до амаранту.

01.09.2021 14:39:14
0
46

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!