Халва з амарантовим борошном

Халва з амарантовим борошном

Як часто ви купуєте солодощі або як часто просять їх у вас в магазині. Але на полицях магазинів ви зможете знайти тільки солодощі з великим вмістом цукру і глютену, які не дуже корисні для здоров'я і фігури. Так чому б не приготувати смачні і корисні солодощі вдома, тим більше це нескладно, і не займе багато часу. Пропонуємо вашій увазі рецепт смачної і корисної халви, яку ви завжди можете приготувати вдома.

Складові:

  • • Волоські горіхи 150 грам;
  • • амарантовий борошно 180 грам;
  • • Вода 100 грам;
  • • Цукор 300 грам
  • • Рослинна олія півсклянки;
  • • Ванілін.

На сковорідці добре обсмажуються цілі волоські горіхи, після того як обсмажити їх потрібно роздрібнити або можна перемолоти на кавомолці.

Добре обсмажте амарантове борошно на сковорідці, до появи рівномірного золотистого кольору, так як халва не буде проходити іншу термообробку.

Ретельно перемішайте борошно з горіхами в сухому вигляді, це і буде основа халви.

Поставте воду на плиту, і висипте в неї цукор. На середньому вогні помішуючи сироп доведіть його до кипіння.

Коли сироп закипить, зніміть його з плити, і в гарячий додайте рослинне масло і ваніліну за смаком. Добре перемішайте, щоб масло розчинилося в сиропі.

Після цього просто додайте сироп в суміш горіхів і амаранту, і дуже ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Візьміть пергаментний папір, змастіть її маслом, і ложкою викладіть на пергамент. Можете за допомогою паперу надати халву потрібну форму. Халву потрібно поставити в холодильник до повного застигання.

Даний рецепт універсальний, ви можете поміняти волоські горіхи на очищені насіння соняшнику або гарбуза, інші горіхи, робити суміші з різних горіхів. Халва виходить дуже смачною, а завдяки амаранту, вона ще й дуже корисна, і навіть не дивлячись на великий вміст цукру, не шкодить фігурі. Такий халви ви гарантовано не купите в магазині. Можна подавати її до чаю або кави, і вона гарантовано стане одним з найулюбленіших ласощів дітей.

01.09.2021 12:51:24
0
220

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!