Коржі з борошна амаранту

Коржі з борошна амаранту

Якщо ви любитель індійської кухні, то і для вас знайдуться страви з амаранту, так як в індії амарант вирощують в гірських районах вже протягом більше двох тисячоліть, і індуси прекрасно інформовані про користь амаранту. Представляємо вашій увазі рецепт гострих низькокалорійних коржів, які чудово підійдуть до вашого раціону. Вони смачні і корисні, а що найголовніше поживні і низькокалорійні, тому вживати їх можна і при дієті.

Складові:

  • • Цільно зернова амарантовий борошно 200 грам;
  • • Картопляне пюре 100 грам;
  • • Перчик чилі 2 штуки;
  • • Кмин, кінза, коріандр і сіль;
  • • Трохи топленого масла (ДХІ).

У миску насипається амарантовие борошно, в яку додається картопляне пюре і подрібнений перчик чилі. Перчик спочатку потрібно позбавити від насіння, і тільки після цього нарізати на максимально дрібні шматочки, щоб вони рівномірно розподілилися по всій масі тіста.

Далі додається кмин, порубані листя кінзи і сіль за смаком. Отриману масу найкраще перемішати спочатку в напівсухому вигляді, після чого додати трохи води і замісити еластичне тісто.

Одержаний кому тесту потрібно з усіх боків намазати ДХІ, покласти на дно миски і прикрити кришкою. Щоб всі інгредієнти прийшли в готовність, а смак чилі рівномірно розподілився по всьому тесту, його потрібно залишити на 10-15 хвилин.

Після того як тісто настоялося, його поділяють на три рівні частини і скачують в форму кульки.

На столі розстеліть фольгу, і змастіть її ДХІ, качалку теж потрібно змастити маслом, щоб на неї не липло тісто.

Після цього розкачайте на фользі кожен кульку. Якщо тісто почне трохи липнути, то знову змастіть фольгу і качалку маслом. Коржі долини бути круглими і однаковими по товщині на всій поверхні.

Смажаться коржі на добре прогрітій сухій сковорідці. Щоб коржі не прилипали до сковорідки, нижню поверхню потрібно змастити маслом. Перед тим як перевертати корж, попередньо змастіть маслом її верхню сторону. Кожну сторону потрібно смажити 2-3 хвилини.

Подаються коржі гарячими, так як холодні вони втрачають частину смаку.

Щоб приготувати ці коржі вам не потрібно бути майстром індійської кухні. Але ви легко зможете здивувати гостей новим блюдом, і показати свою майстерність. Любителі гострого будуть просто в захваті. Крім того такі коржі не просто смачні а й дуже корисні завдяки амаранту.

01.09.2021 13:06:17
0
248

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!