
Якщо ви любите не просто смачну а й здорову їжу, то ці котлети вам дуже сподобаються. Вони смачні і корисні, і ви можете подавати їх на стіл як холодну закуску. Приготувати їх нескладно і це не займе багато часу, навіть якщо ви будете готувати їх в перший раз.
Складові:
- 200 грам молодого листя амаранту;
- 2 яйця;
- 1 цибулина середньо подрібнена;
- 2 зубки часнику протертого;
- 2 ст. ложки протертого сиру;
- 2 ложки подрібненого хліба;
- 2 ст. ложки пшеничного борошна;
Листя амаранту відварюють в окропі, після чого подрібнюють до такого стану, щоб вийшла практично однорідна маса.
Всі компоненти перемішують до стану однорідної маси, додаючи сіль і перець за смаком. Якщо маса у вас вийде дуже густа, то можна додати трохи молока, для її розрідження.
З отриманої маси, формують котлети і обвалюють їх в хлібних крихтах або панірувальних сухарях.
Котлети потрібно смажити на рослинній олії, бажано обсмажувати їх до появи хрусткої скоринки, щоб усередині котлети теж добре присмажився.
Подавати котлети найкраще з соком лимона, тоді вони набагато краще на смак.
Даний рецепт відмінно підійде не тільки вегетаріанцям. Ця страва не тільки смачне, але і дуже корисне, тому що в листі амаранту міститься дуже багато вітамінів і корисних речовин. Крім того якщо ви хочете порадувати себе такими котлетами взимку, то молоде листя амаранту влітку можна поставити в морозильну камеру, і у вас буде можливість приготувати їх в будь-який час року.