
Літо цей час коли потрібно запасати організм вітамінами і активно зганяти жирок, який накопичився за зиму. І навіть якщо у вас немає проблем з вагою, даний рецепт вам все одно сподобається, так як це блюдо справжній концентрат вітамінів і корисних речовин, яких, як відомо в амарант міститься дуже багато.
Складові:
- • Молоде листя амаранту;
- • 3-5 зубчиків часнику;
- • Томатна паста;
- • Спеції;
- • 30-40 грам очищених насіння соняшнику або гарбуза.
Зелень амаранту опускається в окріп, так щоб вода повністю покрила її і прикривається кришкою. Потрібно потримати зелень в окропі 10 хвилин.
Коли зелень розм'якне, вода зливається повністю. Зелень потрібно порізати на невеликі шматочки, так щоб їх було зручно гасити.
На сковороді прогрівається масло, після чого в нього додається дрібно нарізаний часник, і після цього додають насіння. Все це трохи прожарівается на сковороді.
Коли насіння і часник прожаряться, додається підготовлена зелень амаранту і томатна паста. Спеції додаються за смаком, деякі господині рекомендують використовувати пряні трави.
Гасити потрібно до стану готовності, яку ви можете просто визначити за смаком.
Таке блюдо з зеленого листя амаранту відмінно підійде жінкам на дієті і при авітамінозі. При бажанні ви можете влітку запастися листям амаранту і заморозити їх, щоб в будь-який час мати можливість приготувати собі не тільки смачне, а й корисну страву. Адже якщо ви стежите за своїм здоров'ям, то тушкована зелень амаранту відмінний помічник для очищення організму і поліпшення здоров'я.