Солодкий періг з амарантом

Солодкий періг з амарантом

Представляємо вашій увазі рецепт солодкого пирога з амарантом, який гарантовано сподобається і дорослим і дітям. Незважаючи на те, що пиріг відноситься до кондитерських виробів, можете, не бояться, що ви наберете вагу від нього, завдяки амарантовому борошну, яка стимулює обмін речовин, пиріг не тільки смачний, а й корисний. І що саме чудове не впливає на фігуру, а навпаки сприяє схудненню.

Інгредієнти для тіста:

· 1/4 склянки молока;
· 1/2 склянки олії;
· 1/3 склянки меду;
· 100 грамів сухих дріжджів;
· 1/2 склянки теплої води;
· 2 збитих яйця;
· 2 склянки борошна амаранту;
· 3 склянки пшеничного борошна;
· Сік і цедра 1/2 лимона.


Для початку кип'ятимо молоко і додаємо туди олію і мед, коли всі інгредієнти розчиняться, молоко треба охолодити.

Розчиняємо в теплій воді дріжджі, додаємо туди молоко, збиті яйця, сік лимона, перемішуємо і додаємо борошно.

Тісто потрібно місити 10-15 хвилин до стану однорідної маси, після цього поставити в тепле місце приблизно на годину, щоб воно трохи підросло.

Інгредієнти для начинки:

· 1/4 склянки розтоплених вершків;
· 3 столових ложки меду;
· 2 столових ложки патоки;
· 1 чайна ложка кориці;
· 3/4 склянки горіхів;
· 1/2 склянки маку;


Всі компоненти ретельно перемішуються до стану однорідної маси. При бажанні ви можете поекспериментувати з начинкою, щоб порадувати себе новими смаками.

Тісто розділяється на дві частини і розкочується за розміром форми для випічки. Ставимо одну частину на низ, рівномірно розподіляємо начинку, після чого накриваємо все другою частиною тіста.

Випікати пиріг потрібно 25 хвилин при температурі 190 ° С. Подають пиріг холодним як десерт або до чаю.

Пиріг виходить пишним і м'яким, так як амарантове борошно сприяє тому, що тісто добре наростає. І навіть якщо пиріг постоїть 2-3 дні, він все одно буде м'яким і пишним.

01.09.2021 14:48:36
1
49

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!
Рекомендовані статті