Мікрогрін з насіння амаранту

Мікрогрін з насіння амаранту

Мікрогрін - нове і набирає стрімку популярність напрямок в здоровому харчуванні. Слово «Мікрогрін» англійського походження, і якщо ви знаєте кілька слів з англійської, то ви можете зрозуміти, що буквально це означає «мікро зелень». Ці два слова повністю відображають всю суть цього продукту, так як Мікрогрін це молоді паростки зелені віком 7-10 днів. Саме в цьому віці в них максимальну кількість корисних речовин і клітковини, які дуже корисні для здоров'я і сприяють омолодженню організму.

Чим корисний Мікрогрін для організму

Про користь пророщеного зерна, і не тільки амаранту знають всі, адже саме в цей період воно максимально насичено корисними для організму речовинами. Мікрогрін, має ті ж властивості, за винятком того, що він вживається як зелень. У молодому рослині максимальну кількість клітковини і корисних речовин, так як це тільки зародок рослини, якому належить ще рости і розвиватися.

У Мікрогрін традиційних культур виділяють наступні корисні властивості:

  • • Сприяє відчуття і детоксикації організму завдяки високому вмісту клітковини;
  • • Омолодження клітин і шкіри за рахунок високого вмісту антиоксидантів, рутина, вітамінів, а всі вони в буквальному сенсі «джерела життя»;
  • • Сприяє зміцненню і росту волосся і нігтів, має регенеруючі якостями;
  • • Благотворно впливає на травлення;
  • • Благотворно впливає на показники крові - знову ж одна з функцій клітковини полягає в зниженні рівня «шкідливого» холестерину, нормалізації артеріального тиску;
  • • Забезпечує міцний імунітет і загальний тонус організму.

І це все роблять тільки звичайні проростки, але Мікрогрін з амаранту по корисним властивостям, випереджає їх, так як він має спочатку більший комплекс вітамінів і корисних речовин, як в насінні, так і в самій рослині.

Тому, якщо ви хочете отримати від Мікрогрін максимальну користь, то пророщувати найвигідніше амарант, так як він чемпіон по корисному впливу на організм в рослинному світі. Не варто забувати і про високий вміст сквалену в амарант, він зробить вашу шкіру просто ідеальною. Крім того сквален сприяє прискоренню обміну речовин, а це найкращий спосіб схуднення і стабілізації ваги.

Як вирощувати Мікрогрін в домашніх умовах

В інтернеті ви можете знайти багато способів вирощування Мікрогрін в домашніх умовах. Що примітно більшість з них не вимагають грунту. Але це помилкова думка, хоч такий підхід дозволяє отримати Мікрогрін з мінімальними витратами зусиль, але він буде неповноцінним.

Справа в тому, що навіть в такому юному віці рослина вже розвиває кореневу систему і починає вбирати з грунту поживні речовини та мінерали. Тому якщо ви хочете отримати повноцінний Мікрогрін, пророщувати його потрібно саме в грунті, а не на марлі чи вати просоченої водою.

Для пророщування амаранту, найкраще на 12 годин замочити насіння, після цього помістити їх в вологий грунт. Так як ми вирощуємо Мікрогрін, то великої кількості нрунта не знадобиться. Досить просто насипати тонкий шар грунту на дно ємності (бажано використовувати ємність з великим дном і невисокими бортами), після чого акуратно розсипаємо насіння так, щоб паростки не росли далеко один від одного, і після цього присипаємо зверху шаром ґрунту приблизно в півсантиметра.

Кожен день стежте за тим, щоб грунт НЕ пересох, і проростки в землі не загинули. Зайва кількість вологи теж може нашкодити, тому що без доступу кисню паростки просто загине. Як банально це не звучить, але потрібно дотримуватися правила золотої середини.

Після того як з'являться перші паростки амаранту, нудно почекати тиждень, поки вони трохи витягнуться і на них з'являться перші листочки. Після цього Мікрогрін можна збирати і використовувати його для салатів або приготування вітамінізованих коктейлів. Ні в якому разі не рекомендується готувати Мікрогрін, так як при термічній обробці він втратить більшу частину своїх корисних властивостей.

Після того як ви зберете Мікрогрін, ви можете 3-7 днів зберігати його в холодильнику. Якщо зберігати його довше, то він просто зів'яне і втратить більшість своїх корисних для організму властивостей. Крім того Мікрогрін не можна заморожувати, так як при заморожуванні він теж втрачає багато корисних властивостей.

Грунт для пророщування

Звичайно, тему грунту для пророщування можна було б і не зачіпати, бо його можна купити в будь-якому магазині, як ви можете подумати. Але саме тому ми вирішили її і торкнутися.

Грунт, який ви можете купити в магазині проходить спеціальну обробку, його додатково насичують корисними речовинами і т. Д. Він відмінно підходить для квітів, які ростуть у вас на підвіконні, але для рослин, які ви будете вживати в їжу, він не годиться. Так як молоді паростки будуть активно вбирати в себе все хімікати, які м'яко кажучи, не дуже корисні для організму.

Тому, використовуйте тільки грунти природного походження, можна взяти грунт з дачі, або просто з лісу. З полів, які часто обробляють хімічними добривами і хімікатами грунт для пророщування теж не рекомендується брати.

Не обов'язково запасатися великою кількістю грунту, адже використовувати ви його зможете кілька разів при бажанні. Але не більше трьох разів, так як за три цикли паростки встигнуть витягнути з нього всі можливі поживні речовини, і він стане занадто пісним.

Як вживають Мікрогрін

Особливістю Мікрогрін є ніжний і оригінальний смак, чим і користуються зараз багато кухарів. Адже в ресторанах вже можна замовити салат з Мікрогрін або коктейль. Будинки приготувати Мікрогрін теж нескладно.

По-перше, Мікрогрін це відмінний гарнір, який не просто прикрасить практично будь-яку страву і додасть його смаку ніжності і пікантності. Можна подавати Мікрогрін з амаранту до м'яса, риби, закусок або овочів.

По-друге, Мікрогрін відмінний інгредієнт будь-якого салату, який ви задумаєте приготувати. Амарант відмінно поєднується з будь-якими фруктами і овочами в салаті, а ніжний ледве помітний горіховий присмак, додасть салату неповторну родзинку.

По-третє, Мікрогрін з амаранту можна використовувати для приготування вітамінізованих коктейлів і смузі, їх ви можете просто приготувати вдома в блендері, адже ніжні паростки легко перемолоти до стану однорідної маси.

Як бачите Мікрогрін, це бажаний і корисний гість на вашій кухні, так як він допоможе вам значно поліпшити свій стан здоров'я і здоров'я близьких. Тому варто витратити трохи часу і зусиль, щоб виростити його будинку, так як тоді ви будете впевнені в його екологічній чистоті і максимальної користі для вас.

Пророщене зерно і Мікрогрін з амаранту, це два унікальні продукти, вживання яких кожен день навіть в невеликих кількостях допоможе вам в найкоротші терміни вилікувати безліч хвороб, схуднути і просто зробити свою шкіру здоровою і красивою. Адже саме проростки це продукти, які сприяють оздоровленню і омолодженню організму в найбільшій мірі. І необов'язково стає Сироїд або вегетаріанцем, досить просто додати ці продукти в свій раціон.

У нас ви можете купити екологічно чисте амарантове зерно, яке підійде вам для приготування цих корисних продуктів, адже ми найякісніший і сертифікований виробник амаранту на Україні.

01.09.2021 14:36:28
0
45

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!